De quiz

De situatie in de Filipijnen

Wat gebeurt er in de Filipijnen? Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van vrede en veiligheid? Wat doet de internationale gemeenschap? Op deze pagina plaatsen wij de belangrijkste nieuwsberichten uit de media, maar ook achtergrondartikelen en interviews met deskundigen. Alle berichten die hier staan zullen worden geanalyseerd door de Mood Analyser! Neem deze nieuwsinformatie daarom mee in je handelswijze!

President belooft rechtvaardigheid en hervormingen - 15-04-2011

President Aquino heeft bevestigd dat de overhead meer dan genoeg bewijs hebben om gouverneur Ampatuan en anderen van de ARMM te vervolgen wegens het sjoemelen met overheidsfondsen. De president zei dit donderdag op een briefing. De vervolging is nodig om de hervormingen in het gebied veilig te stellen en gerechtigheid te brengen aan de slachtoffers van het Maguindanao bloedbad.

Lees meer >

Vier soldaten gewond in Mindanao, drie andere ontvoerd - 15-04-2011

Vier soldaten van het overheidsleger zijn gewond geraakt toen vandaag een landmijn explodeerde in Compostela Valley. Troepen waren een humanitaire militaire missie aan het voltooien in het dorpje Prasanon in Maragusan toen er een aanval kwam om half twee 's middags.

Lees meer >

Vier scholen in Mindanao ontvangen hulp van Aziatische voetbalbonden - 15-04-2011

De Asian Football Federation (AFC) heeft televisies gedoneerd aan vier scholen in Mindanao in een poging om kinderen in zuid-oost Azië voetbaltactieken te leren. Een basisschool in Davao City, een middelbare school in Compostela Valley en nog twee scholen in Augusan delSur en Bukidnon hebben een Toshiba Power TV monitor gekregen van de AFC en de Toshiba "Enjoy football with Power TV" campagne.

Lees meer >

Leider van groep mijnwerkers vermoord in Compostela Valley - 14-04-2011

Een leider van een groep van kleinschalige mijnwerkers die zich openlijk uitsprak tegen de toetreding tot een groot mijnbouwbedrijf in Pantukan, werd afgelopen week het 44e slachtoffer van standrechtelijke executie onder de regering van president Aquino. Dit verklaarde mensenrechten organisatie KARAPATAN afgelopen woensdag.

Lees meer >

Ook Moro-rebellen verwelkomen het door de regering gesponsorde vrede overleg. - 14-04-2011

Met ingang van vandaag is de Filipijnse regering opnieuw met vredesoverleg gestart in de gemeenten van Buluan in de provincie Maguindanao en Isulan in de provincie Sultan Kudarat. In een verklaring zegt, Jun Mantawil hoofd van het MILF in het vredespanel, zeker te zijn dat ook de MILF intensief zal participeren in overleg met diverse sectoren met inbegrip van de NGO's, volks organisaties, en de katholieke en protestantse groepen in de regio. "In dit overleg moeten zowel Moro groepen als niet Moro groepen betrokken zijn" merkte Mantawil op. "We hebben liever dat de oppositie nu zijn stem verheft in plaats van op het moment dat de overeenkomst getekend gaat worden."

Lees meer >

Ontsnapte Sayyaf terrorist weer opgepakt - 14-04-2011

Filipijnse legerautoriteiten melden dat een Abu Sayyaf militant, die gezocht wordt voor een reeks van misdaden, is opgepakt in Zamboanga City. Bronnen zeggen dat Mohammed Gaddung, die uit de gevangenisin Basilan ontsnapte in 2009, opnieuw opgepakt is op een klein bootje bij het eiland Santa Cruz. 

Lees meer >

Alle gebieden in Noord Mindanao voorzien van elektriciteit - 13-04-2011

Noord Mindanao heeft haar doel bereikt om in zes jaar alle barangays te voorzien van elektriciteit, zo kondigde the National Economic & Development Authority aan. Cecilio Clarete, Neda-Northern Mindanao's ontwikkelingschef, zei dat van de 1937 barangays op het platteland die electriciteit nodig hadden, kunnen ze er nu allemaal gebruik van maken.

Lees meer >

ARMM looft Indonesie om betrokkenheid vredesproces - 13-04-2011

Officielen van de ARMM hebben de beslissing van Indonesie om betrokken te zijn bij het vredesoverleg tussen de MILF en de Filipijnse regering, met gejuich ontvangen. Indonesie doet mee met een internationale group van vredescontroleurs.

Lees meer >

22 mensen gesnapt voor het omhakken van bomen op overheidsgebied in Kidapawan - 13-04-2011

De politie arresteerde 22 personen die bomen omkapten op het gebied van Central Mindanao Agriculture Research Center(cerniarc) van het Department Agriculture in barangay Amas. Dit gebeurde op maandag om 3 uur 's middags.

Lees meer >

Filipijn met links naar de JI opgepakt in Mindanao - 12-04-2011

Filipijnse autoriteiten zeggen dat er een lokale militant is opgepakt. Hij heeft links met de indosische terroristische groepering Jemaah Islamiya en is vanmiddag opgepakt in Sultan Kudarat. Hij wordt momenteel ondervraagd.

Lees meer >

Bekijk nieuwsberichten uit het archief

Top 5 aandelen
-- --
-- --
-- --
-- --
-- --

Ook meedoen?
Meedoen is heel simpel.
Meld je aan >

Wat is Markt voor Vrede?
Markt voor Vrede is een aandelenmarkt over vrede en veiligheid in conflictgebieden.
Lees meer >