De quiz

De situatie in DR Congo

Wat gebeurt er in DR Congo? Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van vrede en veiligheid? Wat doet de internationale gemeenschap? Op deze pagina plaatsen wij de belangrijkste nieuwsberichten uit de media, maar ook achtergrondartikelen en interviews met deskundigen. Alle berichten die hier staan zullen worden geanalyseerd door de Mood Analyser! Neem deze nieuwsinformatie daarom mee in je handelswijze!

Leger versterkt haar positie in het oosten - 11-03-2009

GOMA - Het Congolese regeringsleger FARDC heeft haar aanwezigheid in het door oorlog verwoeste oosten van DR Congo versterkt na de terugtrekking van het Rwandese leger vorige maand.

Lees meer >

India annuleert nieuwe VN vredesmissie door schandaal - 10-03-2009

NIEUW-DELHI - India heeft een nieuwe deelname aan de VN vredesmissie in de DR Congo geannuleerd om een seksueel misbruik schandaal door Indiase troepen in dat land, meldde een lokale krant, ‘De Aziatische Eeuw', afgelopen zondag.

Lees meer >

Italië scheldt Congolese schuld kwijt - 10-03-2009

Italië heeft besloten de schuld van de Democratische Republiek Congo, ten belope van 53 miljoen euro, kwijt te schelden. Dat meldt de Congolese openbare radio.

Lees meer >

Familie wil vrijlating muiter–generaal Nkunda - 09-03-2009

KIGALI (ANP) - Bij justitie in Rwanda is vrijdag een verzoek om vrijlating ingediend voor de muitende Congolese generaal Laurent Nkunda. Dat is gedaan in opdracht van de familie. Dat heeft het ANP van een betrouwbare bron in de omgeving van de generaal vernomen.

Lees meer >

VN redt honderden kindsoldaten - 06-03-2009

De Verenigde Naties hebben in de afgelopen 5 weken 880 kindsoldaten gered van legers en gewapende groeperingen in Noord-Kivu. Dit zei de organisatie afgelopen woensdag.

Lees meer >

45 miljoen euro EU-geld voor DR Congo - 05-03-2009

De Europese Commissie zal dit jaar 247 miljoen euro vrijmaken voor humanitaire hulp aan twaalf Afrikaanse landen. Dat meldt de eurocommissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp, Louis Michel, donderdag. De Democratische Republiek Congo heeft uitzicht op 45 miljoen euro.

Lees meer >

Ambassadeur: “China gaat door met $9 biljoen deal met Congo” - 04-03-2009

China is van plan 9 biljoen dollar te besteden aan mijnen en wegen in DR Congo. Ze zal geen gehoor geven aan de eis van het IMF om het akkoord te wijzigen, sprak de Chinese ambassadeur.

Lees meer >

Rebellenleiders staan op VN straflijst - 04-03-2009

Een VN strafcomité heeft besloten om een reisverbod op te leggen en bezittingen te bevriezen van vier leiders van een Rwandese Hutu rebellengroep (FDLR), die actief is in het oosten van DR Congo. Dit stelde de Franse VN missie dinsdag.

Lees meer >

Congo in beeld - 03-03-2009

Klik verder voor actuele foto's en een filmpje over Congo en het werk dat Oxfam Novib daar doet.

Lees meer >

Hutu's slaan terug in Congo - 02-03-2009

Hutu-milities in het oosten van Congo hebben afgelopen dagen meerdere dorpen heroverd, enkele dagen na het vertrek van Rwandese troepen. Dat meldden VN-vredeswerkers maandag.

Lees meer >

Bekijk nieuwsberichten uit het archief

Top 5 aandelen
-- --
-- --
-- --
-- --
-- --
Top 5 scholieren
-- --
-- --
-- --
-- --
-- --
Top 5 spelers
-- --
-- --
-- --
-- --
-- --

Ook meedoen?
Meedoen is heel simpel.
Meld je aan >

Wat is Markt voor Vrede?
Markt voor Vrede is een aandelenmarkt over vrede en veiligheid in conflictgebieden.
Lees meer >